« Svijet
objavljeno prije 14 godina
PSOJET YANGA JIECHIJA

Fidel Castro kineskom ministru darovao prvi dio memoara "Strateška pobjeda"

Castro se potpuno oporavio od bolesti koja ga je prisilila da 2006. odstupi s vlasti, a u srpnju se nekoliko puta pojavio u javnosti i pričao o problemu Bliskog istoka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Kina

,

Fidel Castro

,

Kuba

,

Yang Jiechi

,

Gornja Stubica

Bivši kubanski čelnik Fidel Castro poklonio je u nedjelju prvi dio svojih memoara "Strateška pobjeda" kineskom ministru vanjskih poslova Yangu Jiechiju koji mu je došao u posjet.

Bivši kubanski predsjednik, koji će 13. kolovoza proslaviti 84. rođendan, nakon razgovora o međunarodnoj situaciji i bilateralnim odnosima, kineskom je ministru poklonio i "Misli Fidela Castra", prenosi jedan kubanski portal. "Strateška pobjeda" opisuje pobjedosnu bitku koju su u ljeto 1958., vodili borci Fidela Castra protiv vojske diktatora Fulgencia Batiste. Knjiga sadrži i malu autobiografiju, rekao je otac Kubanske revolucije.

Fidel Castro, koji se potpuno oporavio od bolesti koja ga je prisilila da 2006. odstupi s vlasti, u srpnju se nekoliko puta pojavio u javnosti i razgovarao o opasnostima novog rata na Bliskom istoku. Nije, međutim, otada nikada spomenuo unutarnja kubanska pitanja koje je 2006. preuzeo njegov brat Raul (79). (hina/metro-portal)

02.08.2010. 10:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh