Metro-portal.hr

objavljeno 02.01.2009. 16:37:33
2. 1. 2008.

Knjiga dana: Richard A. Warshak: Otrov razvoda

Knjigu podnaslova Zaštita veze između roditelja i djeteta osvetoljubivog bivšeg partera predstavljaju Moderna vremena

Fotografija vijesti

Rastava braka sama po sebi trauma je za sve uključene strane - određena gorčina neizbježna je posljedica tužnog kraja priče dok nas smrt ne rastavi, koja se pokazala lažnom, no kada roditelji tu gorčinu akumuliraju okrećući zajedničko dijete protiv drugog roditelja, u igru ulazi nešto neusporedivo opasnije i gore - traumatizirano biće.

Bivši partner pred vašom zajedničkom djecom govori ružne stvari o vama, možda ih čak i svjesno okreće protiv vas? Ukoliko problemu pristupite na pogrešan način, posljedice mogu biti drastične, pa i katastrofalne - gubite poštovanje svoje djece, možda čak i kontakt s njima. Uvriježeni savjeti kod ovakve vrste problema do sada su bili ne činiti ništa, iz straha da bi bilo kakva reakcija mogla još više povrijediti dijete.

Doktor Warshak uputit će vas na tipične znakove otuđivanja, na koje načine i zašto roditelji (možda i nesvjesno) manipuliraju svojom djecom, na pravila kako što bezbolnije, ali učinkovito odgovoriti na klevetanje, ukratko predstavit će vam strategije i praktične savjete kako očuvati i ponovno uspostaviti odnos pun ljubavi sa svojim djetetom.

Prevela: Asenka Kramer

Izdavač: Algoritam

Opširnije: Moderna vremena Info

02.01.2009. 16:37:33
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-richard-a-warshak-otrov-razvoda/13945/