« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Laptalo stigao u Beograd

Doček kapetana Laptala na Stradunu sutra u 16h

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Kristo Laptalo

,

suđenje Kristo Laptalo

,

oslobođen Laptalo

,

Laptalo povratak

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo, koji je u petak pušten iz pritvora nakon što ga je grčki sud u Patrasu oslobodio optužbi za krijumčarenje kokaina, doputovao je u subotu prijepodne preko Atene u Beograd, odakle bi u nedjelju trebao nastaviti put prema Hrvatskoj.

Kako javlja Hrvatska televizija, Laptalo je redovnom linijom iz Atene sletio u beogradsku zračnu luku, a u Beogradu, gdje ima dva sina, trebao bi ostati do nedjelje. Iz Beograda bi automobilom trebao otputovati za Zagreb, a nakon toga zrakoplovom u Dubrovnik, gdje ga očekuje veliki doček.

Drugostupanjski Prizivni sud u Patrasu u četvrtak je poništio presudu kojom je Laptalo bio osuđen na 14 godina zatvora i kaznu od 200.000 eura te naložio njegovo oslobađanje.

Kapetan Kristo Laptalo, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia uhićeni su u luci Egionu u srpnju 2007., kad je u teretu, među paletama s bananama iskrcanima s njihova broda "Coral Sea", pronađen 41 kilogram kokaina.

Na suđenju u srpnju ove godine prvostupanjski je sud bio osudio Laptala, a dvojica njegovih kolega su bila oslobođena. (hina/metro-portal)

29.11.2008. 11:17:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh