« Knjiga
objavljeno prije 15 dana i 18 sati
OSVRT

Miljenko Jergović: Rat

Sve priče i svi događaja u ovoj su knjizi zasebni su ali i jedinstveno povezani samim gradom u kome žive anonimni građani i koji ih označava na sebi svojstven način

Rat
Rat (Arhiva)
Više o

Miljenko Jergović

,

književnost

,

Miroslav Pelikan

,

knjiga Rat

Nedavno je zagrebačka Fraktura objavila novu knjigu, istaknutog književnika Miljenka Jergovića Rat. Riječ je o zbirci kratkih priča (njih 117), knjiga o gradu pod opsadom, u kvalitetnom izdanju, u tvrdom uvezu, predviđenog dugog života, za mnoge čitatelje.

Priče o ljudima u ratnim zbivanjima i njihovim osebujnim, čudesnim sudbinama u tim danima kada život ne vrijedi mnogo ili ne vrijedi zapravo ništa, njihova razna zanimanjima su na križanjima života, nastaviti ili zastati.

Sve priče i svi događaja u ovoj su knjizi zasebni su ali i jedinstveno povezani samim gradom u kome žive anonimni građani i koji ih označava na sebi svojstven način.

Miljenko Jergović zauzima važno mjesto u našem aktualnom književnom trenutku, vremenu, njegova inspiracija se ne smanjuje, čini se, sve je veća, obilnija, zahtjevnija, stoga često objavljuje, njegova je produkcija impresivna već dugi niz godina i imam dojam kako razmišlja o onoj velikoj literarnoj nagradi.

Piše: Miroslav Pelikan
01.05.2024. 10:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh