« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
MALE NAPASTI

Riješite se komaraca prirodnim repelentima

Dosadni i napasni komarci najgore su što nam donose topli dani, a kako ne bi bili puni uboda, primjenite neki od ovih recepata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

češnjak

,

komarci

,

lavanda

,

ružmarin

,

jabučni ocat

,

repelenti

,

prirodni repelent

,

ulje čajevca

,

zaštita od komaraca

,

mačja metvica

Komarci su najveća napast koja dolazi s toplim danima, a kako su se kod nas udomaćili i opaki tigrasti komarci, uboda je sve više i sve jače svrbe. Ako ste iscrpili sva sredstva iz trgovina i ništa se nije popravilo, pokušajte s domaćim repelentima koji provjereno rade.

Jabučni ocat recept je naših baka, a primjena je jednostavna - namažite ga na kožu kad idete van, a prije toga ga pomiješajte sa sjeckanim peršinom. Miris jest dvojben, no osim što će odbiti komarce i rashladiti vas, pomoći će u održavanju PH kože. 

>> Kako se riješiti dosadnih komaraca >>

Ako nemate planirano druženje, a svejedno bi rado sjedili vani, slobodno se namažite rasječenim češnjakom, komaraca neće biti ni blizu.

Bolji i mirisniji savjet je lavanda. Ulje lavande razrijedite baznim uljem i namažite kožu, a toliko je nježno da se i bebe mogu mirno namazati njime. 

>> Ubod komarca - što prije, a što poslije njega >>

Od egzotičnih ulja fantastično djeluju ulje eukaliptusa i neema (nima), koja pružaju zaštitu od preko 90 posto tijekom 4 sata na otvorenom. Ulje neema ima fantastična antivirusna, antiseptička i antibakterijska svojstva, prirodni je baktericid i insekticid, no kako je vrlo snažno, napravite 2-postotnu otopinu u kokosovom ulju. Jednako napravite i s uljem od eukaliptusa.

>> Zašto su neki ljudi magnet za komarce >>

Bake imaju još jedan savjet - mačju metvicu i ružmarin. Jednostavno zgnječite listove i utrljajte na kožu i odjeću, a dokazano je da je mačja metvica deset puta jača i učinkovitija od klasičnog repelenta, DEET-a.

Sretno!

06.07.2014. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh