« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ANDRIJA HEBRANG:

Tko ne poštuje statut stranke, mora osjetiti sankcije

Za Vidoševića i Primorca kaže da su kao političke nule kroz HDZ postigli afirmaciju i nakon toga otišli iz stranke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Dragan Primorac

,

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

predsjednički izbori

,

Franjo Arapović

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang danas je na predstavljanju programa u međimurskoj županijskoj organizaciji HDZ-a u Čakovcu na novinarsko pitanje o potpori stranačkoga kolege Franje Arapovića nezavisnom predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu rekao kako "onaj koji ne poštuje Statut mora biti svjestan da će zbog toga osjetiti sankcije".

''Kako će onaj koji nije u stanju pridržavati se osnovnog statuta svoje stranke sutra živjeti u okruženju poštovanja drugih zakona'', upitao je Hebrang.

''Predsjednik države mora imati aktivnu ulogu pa - prema ustavnim ovlastima - treba vladi predlagati tematske sjednice'', rekao je Hebrang i dodao kako je "nezamislivo da smo ušli u ekonomsku krizu", a da aktualni predsjednik vladi nije predložio tematsku sjednicu o tome kako iz nje izići.

Hebrang je predstavio još neke promjene za koje će se zauzimati kao budući predsjednik. Među ostalim, predlaže reforme u zdravstvu, socijalnom osiguranju i pravosuđu, a obvezno obrazovanje produžio bi na 10 godina.

Upitan za svoje nekadašnje stranačke kolege, danas neovisne predsjedničke kandidate Dragana Primorca i Nadana Vidoševića, rekao je kako nisu htjeli na unutarstranačke izbore, a obojica su iskoristili HDZ za svoju političku promidžbu.

"U HDZ su ušli kao političke nule, anonimci koji su kroz stranku postigli političku afirmaciju. Kad su je postigli, kandidirali su se suprotno Statutu stranke pa su obojica izbačeni", izjavio je.

Andrija Hebrang će prije početka službene kampanje obići još pet županija, a do sinoć u 21 sat njegovi su volonteri prikupili 58.000 potpisa. (hina/metro-portal)

09.11.2009. 16:35:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh