« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
bojno polje facebook II

Milanović u bitci za Facebook

Milanović pozvao Sanadera da se očituje o privođenju mladog SDP-ovca u Dubrovniku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Facebook

,

Facebook Sanader

,

bojno polje facebook

,

sdp facebook

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je danas premijera Ivu Sanadera da se javno očituje smatra li prekršajnu obradu čelnika dubrovačkog Foruma mladih SDP-a, zbog objave fotomontaže premijera Sanadera u nacističkoj uniformi na svojoj internetskoj facebook grupi, rutinskim postupanjem policije i tužiteljstva ili opasnim presedanom.

"Očekujem od premijera da kaže što misli, smatra li to normalnim načinom rada represivnog aparata ili jednom greškom i opasnim presedanom koji se ne smije ponoviti", izjavio je Milanović na konferenciji za novinare.

"Jedini zaključak koji se nameće je da takvo postupanje (premijer) drži normalnim u zaštiti demokracije, ali riječ je o ugrožavanju temeljnog ustavnog prava na izražavanje misli", dodao je, ocijenivši kako nije bilo nikakve osnove za privođenje mladog SDP-ovca, budući da objavljena fotomontaža nije njegova niti ima ikakve veze s veličanjem fašizma i nacizma.

Milanović smatra da su se policija i tužiteljstvo na takvo postupanje odlučili zbog autocenzure, odnosno u strahu da će, ne postupe li, biti kažnjeni.

"Ovo se događa jer još uvijek u određenim službama koje pokreću postupke postoji određena vrsta autocenzure i straha da će, ako ne postupe, biti kažnjeni", rekao je, istaknuvši da i ovaj događaj svjedoči o dubokoj politizaciji policije o kojoj su govorili novoimenovani ministri unutarnjih poslova i pravosuđa.

Milanović je kazao kako internetom kruže na stotine "implicitnih pojmova" koji zbog, pozivanja na vjersku, rasnu i drugu mržnju, zaslužuju reakciju represivnog aparata, da se na hrvatskim stadionima i dalje čuju poruke mržnje, ali da na to nadležne službe ne reagiraju.

Ocijenio je kako su fotomontaže, poput sporne s premijerom Sanaderom u nacističkoj uniformi, neukusne, nepotrebne i pogrešne, ali ne i nezakonite, te je pozvao sve one čija se fotomontaža objavi na facebooku ili drugoj internetskoj stranici da ne reagiraju, ističući kako inteligentan čovjek razlikuje satiru od kaznenog djela. (hina/metro-portal)

Kronologija slučaja Facebook:

Priveden SDP-ovac koji je otvorio grupu protiv Sanadera na Facebooku

Policija istražuje tko je postavio montažu Sanadera u nacističkoj uniformi

Analiza bitke za Facebook

A Sanader odgovara Milanoviću ....

01.12.2008. 12:06:42
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ElenaBaratovic
    09.12.2008. 19:52
  2. avatar
    vjera-Teodea Radić
    01.01.2010. 15:45
    Šta da mi umirovljenici kažemo na svu ovu jadnu situaciju u zemlji, mi smo gradili i iza sebe ostavili vrijednosti, a došla ekipa iz HDZ koja sustavno sve uništava, nemaju se oni na koga izvlačiti jer osim 4 godine neprestano su na vlasti, neprestano kradu i kada će im više biti dosta.Glupi narod je toliko nepismen i slijep da ne razabire da je Kosor dugo dio te vlasti i pljačke, a Metkovci kad vide tu seljačinu Luku Bebića, prvok sekretara Komiteta,dođe im za povračat od gadosti.Dokle tako, dokle pitamo se mi svi normalni obrazovani ljudi.Kada digneš glas završiš na ulici. Neka se ne hvale HDZ-ovci da su vratili dug umirovljenicima, NISU JOŠ SU ME JEDAN PUT POKRALI, JER SU VEĆINOM VRATILI POLA, SVI NORMALNI LJUDI VIDEĆI U KAKVOJ DRŽAVI ŽIVE, ODLUČILI SU SE ZA POLA, JER ZA OSTATAK? pITANJE HOĆEMO LI PRIMATI I MIROVINE, DA JE NAROD SAMO MALO PAMETAN UZET ORUĐE U RUKE I SVE IH POTJERATI DA SE VRATE ODAKLE SU DOŠLI, A KOSOR U BUČJE TAMO JE GOSPOĐI VLAISAVLJEVIĆ MJESTO.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh