« Film
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Motovun Film Festival ugostio četiri filmska festivala

Mali festivali u sklopu velikog brata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MFF)
Više o

Revija amaterskog filma

,

Motovun film festival

,

One Take Film Festival

,

MFF

,

Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži

,

Hrvatski festival jednominutnih filmova

U sklopu jubilarnog Motovun Film Festivala, koji traje od 28. srpnja do 1. kolovoza, u "Još manjem kinu" su ugošćena četiri hrvatska filmska festivala - Hrvatski festival jednominutnih filmova, One Take Film Festival, Revija amaterskog filma i Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži.

S izborom nagrađenih filmova s prošlogodišnje revije danas se predstavlja Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva, jedini festival namijenjen isključivo filmovima koji su napravili srednjoškolci. Ovogodišnja Revija, s novim međunarodnim programom "Four River Film Festival", održat će se u Karlovcu od 4. do 7. rujna.

Bijenalni One Take Film Festival, koji se održava tijekom studenog u Zagrebu, predstavio se s pet filmova snimljenih u jednom kadru, iz konkurencije sa posljednja tri festivalska izdanja.

Kao najstarija međunarodna filmska manifestacija utemeljena u samostalnoj Hrvatskoj predstavio se Hrvatski festival jednominutnih filmova, koji se održava u Požegi od 1993.

Zagrebačka Revija amaterskog filma (RAF) prikazala je izbor tridesetak igranih, dokumentarnih, animiranih, eksperimentalnih, dječjih i tinejdžerskih filmova te glazbenih spotova po izboru publike.

U popratnom programu, s međunarodno nagrađivanim filmovima Simona Bogojevića Naratha, Veljka Popovića i drugih, predstavljena je još zagrebačka produkcijska kuća "Kenges", specijalizirana za 2D i 3D kompjutorsku animaciju i specijalne efekte. (HINA)

31.07.2008. 19:48:41
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    05.01.2010. 21:40
    super je motovun!trebalo bi cim vise takvih festivala
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh