« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
PLANSKI

Uredite interijer i izbjegnite glavobolju

Uređivanje stana ili kuće ne mora biti mukotrpan i skupi proces

Kako lijepo srediti stan
Kako lijepo srediti stan (Arhiva)
Više o

uređenje interijera

,

uređenje doma

Prazan prostor. Napokon vlastiti stan. Što dalje? Ideje naviru. Mislimo da znamo što i kako, no od ideje do realizacije često je dugačak put i često nam taj proces može prouzrokovati mnoge glavobolje. U plejadi raznih stilova, proizvoda i dekoracija pitamo se - što izabrati?

Ako želite uspješno urediti interijer savjetujemo vas da se svakako obratite za savjet stručnjaku kako bi se poštedjeli nepotrebnih muka i uštedjeli vrijeme.
Nerijetko se događa da želite uštedjeti, a ustvari prođete skuplje. No, ukoliko baš imate želju i volju to sve sami prolaziti dobro proučite naše savjete.

Oblikovanje prostora

Uključuje: obradu zidova i podova, boje, rasvjetu, namještaj, tkanine i dekoracije.

Radovi koji vas očekuju

Soboslikarsko-ličilački, podopolagački, staklarski, stolarski, vodoinstalaterski, elektroinstalaterski i bravarsko-metalski.

Analiza i plan

Dizajn interijera pruža nebrojene mogućnosti da stvorimo ugođaj koji nam najbolje odgovara. No prije svega potrebna je dobra analiza i  plan.  To uključuje sagledavanje istinskih potreba ljudi koji će boraviti u prostoru i njihove svakodnevne aktivnosti i dob, zatim određenje stilskog uređenja, izradu tlocrta sa mjerama te popis svih radova i potreba. Bilo bi dobro da ispitate tržište i napravite troškovnik. Ako ste se već uputili u samostalno uređenje onda bi trebali biti dobro upućeni u redosljed po kojem se odvijaju svi radovi.

Boje

One su zaslužne za formiranje prostora i mogu utjecati  na to kako ćemo se osjećati u prostoru. Stoga budite pažljivi u odabiru boja i njihovim kombinacijama.

Princip izdvajanja

Ono što je izdvojeno ima veće značenje. Izdvojenim elementima dajemo veću optičku i semantičku vrijednost i stoga je važno da ti elementi budu estetski usklađeni i pravilno razmješteni.

Kompoziciija i proporcija

Cilj je postići ravnotežu. Kompozicija, proporcija i ritam čine estetiku prostora. Sklad, međusobni odnos, omjer veličina i raspodjele – sve zajedno, dobro kombinirano čini ravnotežu jednog uspješno uređenog prostora.

08.03.2013. 11:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    kuhinje po mjeri
    08.01.2014. 00:27
    Interijer i njegov izgled vrlo su bitni u svakom kučanstvu. Ako želite urediti interijer po svome ukusu obratite se za savjet kod stručnjaka. Uređenje i opremanje interijera ponekad zaista može biti prava muka i problem. Ne razbijajte glavu, za ideje otvorite časopise i malo guglajte a za savjet pitajte nekoga tko se bolje od vas razumije.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh