« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
kao feniks

Bandić se kandidirao za predsjednika

Kampanju će voditi pod sloganom 'Milan Bandić - hrvatski predsjednik', a već je najavio obilazak cijele Hrvatske u samo 35 dana

(Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Ivica Pančić

,

predsjednički izbori

,

Tomislavov dom

,

Jelena Pavičević Vukičević

,

kandidatura

,

Davor Jelavić

Kao što je i najavio, Milan Bandić je jutros nešto prije 7 sati dopješačio na Sljeme i službeno predstavio svoju kandidaturu za hrvatskog predsjednika u Tomislavovom domu.

''Dobro jutro! Vrijeme je da se probudimo. Bez stranačke stege kao Feniks se dižem i kandidiram se za hrvatskog predsjednika!'', svečano je obajvio Bandić u društvu supruge i kćeri.

Bandić će kampanju voditi pod sloganom ' Milan Bandić - hrvatski predsjednik', a već je najavio da će u 35 dana proći cijelu Hrvatsku:

''Želim uzorati Hrvatsku, raditi kao konj za Hrvatsku'', kaže Bandić.

Promotivni materijali sa sloganom kampanje već su izrađeni, a zanimljivo je da je Bandić upotrijebio crvenu i plavu boju, čime očito želi privući lijeve i desne birače.

Podršku su mu došli dati i Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje te, neočekivano, Ivica Pančić, bivši ministar u vladi Ivice Račana i SDP-ov zastupnik u Saboru.

Prije dolaska u Tomislavov dom Bandić je popio čaj u Puntijarci gdje se pred novinarima i presvukao te obukao svečano odijelo.

Kao šeficu svog izbornog stožera predstavio je Jelenu Pavičić Vukičević, tajnicu zagrebačkog SDP-a koja će, kao i njezin šef, najvjerojatnije biti izbačena iz stranke.

U svom govoru više je puta spomenuo svoju suradnju s Ivicom Račanom, a na svako pitanje o svojoj budućnosti u SDP-u odgovarao je kako on i dalje ostaje socijaldemokrat. "Ljevičari su me prozivali da sam populist, desničari da sam salonski komunist, a ja sam samo običan čovjek", kaže Bandić.

Kaže i da ga ne mogu isključiti iz SDP-a jer je on tu stranku stvarao. Zorana Milanovića nije spomenuo imenom, ali je zato rekao da ljude dijeli na "normalne i nenormalne, realizirane i nerealizirane koji se ukopavaju u ideološke rovove''. Dodaje i da ne može raditi s ljudima koji su zadnjih godinu i pol dana konstantno suzdržani.

Smatra da današnja Hrvatska počiva na četiri stupa. To su: starčevićizam, radićevizam, hrvatski antifašizam i afirmacija Domovinskog rata.

Na pitanje želi li pobjeći na Pantovčak jer je Zagreb u velikim dugovima, odgovara da nikamo ne bježi i da je hrabar. Kaže i da je u srijedu ujutro dogovorio kredit sa Zagrebačkom bankom, no novinari nisu mogli od njega čuti detalje tog kreditnog aranžmana.

05.11.2009. 07:41:19
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    05.11.2009. 10:04
    postoji i peti stup, kojeg je on (a i ne samo on) osnovni dio, a zove se arogantni debilizam :-)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh