« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina
GORE DOLJE

Mršavite penjanjem po umjetnoj stijeni ili zidu

Penjanje je oblik vježbanja koji postaje sve popularniji među ženama

Penjanje po umjetnoj stijeni
Penjanje po umjetnoj stijeni (Deviantart)
Više o

mršavljenje

,

penjanje

,

umjetna stijena

,

zid za penjanje

Želite smršavjeti i biti u formi? Iskušajte ekstremno penjanje po umjetnoj stijeni ili zidu. Ta vam aktivnost neće dati nevjerojatne bilderske mišiće, ali ćete uz nju jačati kosti i eventualno spriječiti probleme s koljenima. Sve što vam je potrebno je fitnes centar u kojemu nude ovu uslugu ili poseban centar za penjanje na otvorenom (ili pak dosta prostora u vašoj kući). O čemu se radi?

Penjanje je oblik vježbanja koji postaje sve popularniji među ženama. Pored mršavljenja i dolaska u formu, penjanjem se jačaju kosti koljena, toniraju se listovi i bedreni mišići. Zareen Watson, poznata trenerica brojnih Bollywoodskih zvijezda, često izjavljuje u medijima da je ovo sjajan način vježbanja jer se njime ipak jačaju mišići, a raznolikost same aktivnosti osigurava prvo to da vam neće biti dosadno, drugo, da možete izvoditi i vježbe istezanja dok još stojite na tlu. Zidovi u teretanama obično dolaze u kombinaciji s raznim prečkama, rastezljivim gumama i izbočinama zbog čega predstavljaju vrlo heterogen dio vježbačke opreme. Umjene stijene obično imaju vrlo male dijelove za koje se možete hvatati prilikom penjanja. Zidove ili umjetne stijene je moguće instalirati i u vlastitoj kući ako imate dovoljno prostora.

Zdravstvene prednosti

Simulacija penjanja i samo penjanje zaista jačaju donji dio tijela, a zid/stijena za penjanje se savršeno uklapa u čitavu priču. Puno je tu koristi - dovodite se u opće dobru formu, poboljšavate izdržljivost i koncentraciju, jačate kosti, trošite kalorije (naročito žene), koristite puno mišića s posebnoim naglaskom na stražnjicu i noge. Dok se podižete naprežete i trbušne mišiće, dakle vježbate i njih. Trbuh je mjesto s kojega je najteže  ukloniti masne naslage. Penjanje je idealno za ljude koji dugo rade ili dugo vremena provode ispred računala u sjedećem položaju. Penjanje je dobro za kralježnicu i leđne mišiće. Ono je preporučljivo ženama od 16 godina starosti nadalje, ali prije svega važno je konzultirati se s obiteljskim liječnikom. 

22.07.2011. 13:35:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Grdan
    08.04.2016. 11:57
    kaj je to pussy
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh