« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Bit će to novi simbol grada

Zagrebački holding i IGH sklopili ugovor o kupoprodaji polovice zemljišta Zagrepčanke.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Tomislav Krasnec, CROPIX)
Više o

gradski projekti

,

tvornica Zagrepčanka

,

ugovor IGH i Holdinga

Riječ je o zemljištu u Heinzelovoj ulici površine 100 tisuća metara kvadratnih koje je 2001. Grad Zagreb otkupio za 113 milijuna kuna.

Uprava Holdinga je krajem lipnja ove godine odlučila prodati polovicu idealnog dijela Zagrepčanke te je raspisan natječaj na kojem je pobijedio IGH ponudivši 45,6 milijuna eura.

"Ovaj projekt bit će moje gradonačelničko nasljeđe, a Grad je na njemu i dobro zaradio"Milan Bandić 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je na potpisivanju ugovora da je uređenje i gradnja na zemljištu Zagrepčanke jedan od najboljih gradskih projekata i kruna njegove gradonačelničke karijere.

"To je najbolji posao u povijesti Grada i teško da će ga netko uspjeti nadmašiti", rekao je Bandić, dodavši da je Grad na zemljištu Zagrepčanke dobro zaradio.

Upitan ima li u vezi zemljišta Zagrepčanke neriješenih imovinsko-pravnih sporova i hoće li Grad i IGH zajednički snositi eventualne štete, rekao je da takvih sporova ima ali da su oni minorni i da neće utjecati na realizaciju projekta.

Riječ je, kako je pojasnio, o zabilježbama nastalim na temelju neispunjenih obveza Zagrepčanke prema dobavljačima, a to je potvrdio i odvjetnik Zvonko Nogalica kojeg je Grad angažirao.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović najavio je da nakon današnjeg potpisivanja ugovora slijedi osnivanje zajedničkog poduzeća s IGH-om te aktivnosti na početku gradnje objekata. (hina/metro-portal)

Direktor IGH-a Jure Radić najavio je da će na zemljištu Zagrepčanke niknuti "graditeljsko djelo koje će biti jedan od simbola grada". Bit će to, rekao je Radić, profitabilan projekt, ali i centar koji će služiti građanima za podmirenje raznih kulturnih, potrošačkih i drugih potreba.

22.10.2008. 15:36:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh