« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
DAVID ICKE U ZAGREBU

Na Bundeku počeo prvi Zagrebi! Ekofestival

Suradnjom do stvaranja zdravijeg društvenog i prirodnog okoliša

David Icke i Emil Matešić tokom novinarske konferencije na Bundeku
David Icke i Emil Matešić tokom novinarske konferencije na Bundeku (Ivana Biočina/Zagrebi! Festival )
Više o

Bundek

,

David Icke

,

Zagrebi! Ekofestival

,

Vertigo

,

Birth Of The Phoenix

,

Kontrafilm

,

Serafini

Prvi "Zagrebi! Ekofestival", koji promiče dijalog i suradnju između pojedinaca i društva s ciljem stvaranja zdravijeg društvenog i prirodnog okoliša, počeo je danas na zagrebačkom Bundeku.

Na dvodnevnom festivalu nastupit će autori raznih medija koji propituju društveni angažman umjetnosti i ekološku zrelost našeg društva. Svoju poruku prenijet će putem okruglih stolova, predavanja, predstava, performansa, koncerata.

Uz okrugle stolove na temu biodizela te otpada, prvog će se dana održati predavanje Davida Ickea, predavača i teoretičara zavjere koji se bavi fenomenom globalizacije i "novog svjetskog poretka".

Izraelska plesna skupina "Vertigo", koja svoj umjetnički stil temelji na ekološkim premisama, oba će dana festivala nastupiti s predstavom "Birth Of The Phoenix", koreografskom alegorijom kozmičkog procesa rađanja i umiranja.

Drugi dan festivala počet će ranojutarnjim performansom Josipa Zankija i Bojana Gagića, a nastavlja se predavanjima "Kako živjeti od prirode i za prirodu" i "Priroda kao učitelj". Na programu su još okrugli stolovi na temu energije i zaštite okoliša, duhovnosti i prirode te "eko pranja" i korporativne odgovornosti.

Među ostalim, prikazat će se dokumentarac "Tko je ubio električni automobil?" o okolnostima pod kojima je obustavljena proizvodnja i proboj električnih automobila u SAD-u, a potom održati bubnjarski koncert "Boris Leiner i Zemljani".

Organizatori, tvrtka "Kontrafilm" i umjetnička organizacija "Serafini", ističu kako se Ekofestival pojavljuje u trenutku kada je najpotrebniji, kada ekološka pitanja prerastaju iz marginalnog aktivizma u goruće teme kojima se bavi Vijeće sigurnosti UN-a, a gospodarstvo naše tranzicijske sredine dovoljno je stasalo kako bi se moglo baviti vlastitom odgovornošću. (HINA)

12.09.2008. 19:07:28
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    05.01.2010. 20:05
    ovo je bilo zanimljivo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh