« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 dana i 5 sati
STVARNO?

Losos nije najbolja riba, vjerovali ili ne ;)

Losos je uvijek na vrhu svih mogućih dijeta, pa onda ljudi misle da je to najbolja i najzdravija riba... nije ;)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Ribe

,

sardine

,

losos

Naravno da su sada svi na nekoj dijeti, a u većini njih je uvijek obavezna riba, poglavito losos... no, je li on stvarno najzdravija riba?

Naime, ribe je niskokalorična, visokoproteinska hrana prepuna hranjivih tvari, no mnogi je ne jedu dovoljno. Preporuka je konzumirati dvije porcije ribe ili plodova mora tjedno, a postoje brojne opcije koje nam mogu pomoći da ostvarimo taj cilj.

Najzdravijom ribom, na temelju dostupnosti i hranjivosti, smatraju se sardine. Konzervirane srdele pune su omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju upale i povezuju se sa smanjenim rizikom od depresije, razvoja srčanih bolesti i moždanog udara.

Konzervirane sardine također su pune kalcija - jedna porcija ima otprilike onoliko minerala koliko i čaša mlijeka. Također, značajan su izvor vitamina D koji pomaže u apsorpciji kalcija.

Zbog svega toga, sardine su nadmašile lososa, piše Today. Kao ostale zdrave vrste ribe izdvajaju se losos, pastrva, iverak, tuna, bakalar, brancin i inćuni, a ljubitelji plodova mora mogu birati između dagnji, škampa, Jakobovih kapica i rakova

Što reći nego - trk u trgovinu, sardine su bitno jeftinije od lososa!

26.04.2024. 11:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.04.2024. 16:39
    lososi su zdravi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh