« Putovanja
objavljeno prije 10 dana i 10 sati
UŽIVANCIJA

Otkrijte čari Mediterana na luksuznom putovanju jahtom!

Dopustite nam da vas odvedemo na putovanje koje donosi samu srž Mediterana i pokažemo koja čuda možete vidjeti ploveći ovim mirnim vodama

Vrijeme je putovanja...
Vrijeme je putovanja... (Arhiva)
Više o

jahta

,

luksuzna putovanja

Mediteran se sa sigurnošću može nazvati srcem svijeta. Ovo more oplakuje obale najpoznatijih turističkih destinacija, od Španjolske i Francuske, pa sve do Hrvatske i Grčke. Nebrojene destinacije na kojima možete provesti svoj odmor dovode posjetitelja u dilemu kako u ovome kratkome životu doživjeti sve što ovo područje nudi. Srećom, Alalya yacht zna odgovor - vožnjom na luksuznoj jahti!

Dopustite nam da vas odvedemo na putovanje koje donosi samu srž Mediterana i pokažemo koja čuda možete vidjeti ploveći ovim mirnim vodama!

Grčka - povratak u prošlost

Poznata kao majka kulture u Europi, Grčka donosi savršenu kombinaciju bogate povijesti i zapanjujuće primorske prirode. 

Za početak, valjalo bi proučiti barem djelić te legendarne grčke povijesti. Najbolje mjesto za takvo što je Atena. Istraživanjem grada otkrit ćete esenciju kulture i zaroniti u burnu prošlost ratova, književnosti i mitologije.

Nakon kulture slijedi uživanje, a za to Grčka ima popriličan kalibar. Neki od najpoznatijih otoka koji se ne smiju zaobići su Jonski otoci - Zakintos, Kefalonija i Korfu. Neopisive nijanse plavog mora, bijele kućice i skrivene obale savršena su prilika za odmor, kupanje i upoznavanje sa lokalnim kulturama i običajima. 

Treća opcija nudi kombinaciju povijesti i razonode. Kreta i Kikladi (Mykonos i Santorini) nezaobilazne su destinacije. Kreta kao dom prvim naprednim civilizacijama Europe i Santorini sa legendarnim bijelo-plavim kućicama pružiti će vam najbolje od obaju svjetova. Nakon obilaska gradova, svojom jahtom se zaputite na neke od skrivenih obala u okolici i uživajte u esenciji Mediterana.

Hrvatska - država tisuću otoka

Hrvatska sa svojom dugom obalom postaje sve prepoznatljivija na karti Europe. Nije ni čudo, s obzirom na bogatstvo netaknutom prirodom i dugom, uzbudljivom povijesti. Evo nekih lokacija koje se ne smiju zaobići.

Odlazimo u srce Dalmacije - Split. Nezaobilazna Dioklecijanova palača odvodi nas u Antiku i priču o rimskoj vladavini na ovim predjelima. Nakon obilaska, otplovite na svojoj jahti na neke od obližnjih otoka - Brač, Šolta ili Hvar, zavucite se u skrivenu uvalicu i uživajte u privatnosti i zvukovima cvrčaka sa borovih grana.

Dubrovnik je sljedeća nezaobilazna destinacija. Iako ljeti vrvi posjetiteljima, ovo je grad koji kad-tad svaka osoba koja dolazi u Hrvatsku treba posjetiti. Gradske zidine, Stradun i dubrovačka katedrala samo su neke od lokacija koje otkrivaju povijest i ljepotu grada. U okolici Dubrovnika nalaze se otočići koji nude mir i tišinu za razliku od gradske gužve. Šipan, Lopud i Koločep dio su Elafitskog arhipelaga i na njima možete potražiti neke od mirnih uvala i plaža za uživanje u suncu i toplome moru.

Zadnja, no ne i najmanje bitna lokacija hrvatskog Mediterana je Istra. Putovanjem na jahti oko Istre opcije su bezbrojne. Uživajte u povijesti, kuhinji i kulturi gradova kao što su Rovinj, Pula i Poreč te otplovite do poznatih Brijuna i upoznajte se sa čarima prirode i bliske hrvatske povijesti.

Italija - u srcu Mediterana

Nakon Hrvatske, plovimo u susjednu Italiju. Zemlja koju obgrljuje more nudi nebrojene lokacije za posjet pa u malo teksta ne stane ni djelić onoga što Italija donosi. Kako bilo, ovo su samo neke od poznatih lokacija za plovidbu jahtom.

Nedaleko od Napulja smješten je otok Capri. Visoke hridi, duge plaže i očuvana antička arhitektura natjerat će vas da se zaljubite u ovu zemlju. Nakon kupanja i šetnje po centru grada, otplovite do Napulja ili Pompeja i krenite u istraživanje povijesti, od života Diega Maradone u Napulju do katastrofe nastale erupcijom Vezuva.

Sjeveroistok Italije dom je Veneciji, nezaobilaznom fenomenu grada na vodi. Pristanite svojom jahtom u luku i zaputite se u istraživanje staroga grada, predivnih palača (Duždeva i Grassi palače), crkava (bazilika Sv. Marka i crkva Salute), zavojitih ulica i predivnih mostova. 

Pomak od kontinenta vodi nas na Siciliju, posljednju lokaciju našeg putovanja Mediteranom. Ovaj veliki otok bogat je kulturom, prirodom i tradicijama pa njegovo upoznavanje iziskuje vremena. Palermo, Sirakuza i dolina hramova nezaobilazni su lokaliteti što se tiče povijesti otoka, a plaža Scala dei Turchi i vulkan Etna samo su dio prirodnih ljepota. 

Zaključak

Nakon upoznavanja sa ljepotama Mediterana, shvaćamo koliko malo vremena imamo za toliko predivnih lokacija za posjet. Putovanje na luksuznoj jahti pruža vam privatnost, brzinu i fleksibilnost, a upravo to je ono što put po Sredozemlju čini doživljajem kao iz bajke. Stoga birajte pomno, posjetite što više gradova i otoka te se okupajte na što više plaža i pustite neka vam Mediteran kroji doživotne uspomene!

23.04.2024. 08:33:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.04.2024. 09:20
    super
  2. avatar
    Lena
    26.04.2024. 13:29
    Grčka je moja velika ljubav, moglo bi neko krstarenje, što da ne? Samo što ću posle toga dobiti želju da čim se vratim kući pozovem medjunarodne selidbe Pro move, i preselim se tamo… Ipak, hvala za ideje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh