« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
Ubojice priznali

Ubojice Luke Ritza priznale premlaćivanje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Luka Ritz

,

premlaćivanje

,

nagrada Luka Ritz

,

uhićen ubojica Luke Ritza

Rano jutros, u 3.30 policija je privela petoricu od šest uhićenika u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Za šestog se utvrdilo da je skupinu napustio prije premlaćivanja, pa je pušten. U 10 sati nasilnike su doveli na Općinski sud u Zagrebu, Odjel za mladež.

Pet osumnjičenika za napad na Luku Ritza priznalo je krivnju, izjavio je Predrag Brkopac, načelnik Odjela općeg kriminaliteta na tiskovnoj konferenciji. Taj je odjel bio nadležan za obradu četiri maloljetnika i jednog punoljetnika koji su bili osumnjičeni za premlaćivanje nesretnog mladića.

Dvoje od njih, 16 i 17-godišnjak terete se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, a zajedno s ostalom trojicom optuženi su i za nasilničko ponašanje na štetu Luke Ritza i njegovog prijatelja. Kako se priča polako raspliće, doznaje se da je nasilna skupina dan nakon događaja priznala prijateljima u kvartu da su prebili dvojicu zbog novaca i cigareta, no nakon vijesti u novinama odlučili su zašutjeti.

Kada su te noći prišli Luki Ritzu i prijatelju, zatražili su novac i cigarete, a kada su oni odgovorili da nemaju, 16-godišnjak ga je napao i počeo tući, u čemu mu se pridružio i 17-godišnjak. Ritz je nekoliko puta uspio pobjeći, no fatalni dvojac ga je sustizao i nastavljao mlatiti. Ostala trojica za to su vrijeme držala i tukla Lukinog prijatelja.

Grupica nasilnika je iz Novog Zagreba, četvorica od njih imaju evidentirana kaznena djela imovinskog karaktera, a 16-godišnji nasilnik i razbojništvo. Njega je, nakon nekoliko pokušaja prepoznavanja u zadnjih par mjeseci, uspješno identificirao Lukin prijatelj. Policija ističe da je mladić potpuno promijenio izgled, što je otežalo istragu.

Policija je tijekom noći javila obitelji Ritz da su napadači identificirani i da sada slijedi finalna obrada i suđenje. (metro-portal)

22.10.2008. 12:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh